Meccs előzetes: Gaz Metan Mediaş – Kolozsvári CFR

2015.03.18 21:22

          Ahogy már az elmúlt napokban is láthattuk hétközi fordulót rendeztek a román bajnokságban. Imádott csapatunk csütörtökön, azaz holnap látogat Medgyesre, a “Fekete farkasok” otthonába. De nem lesz könnyű dolga, hogy mind a három pontot bezsebelje, mivel a hazaiak is biztos a győzelemre fognak hajtani.

 

        A Gaz Metan csapata a tavasz első meccsét nem tudta megnyerni. Hazai pályán 1-1 döntetlent játszott Botosánnal, majd két vereség következett. Idegenben veszítették el a mérkőzést Jászvásár ellen, mely kirobbanó formában van jelenleg, hiszen az elmúlt öt mérkőzéséből négyet meg is nyert. Ezt követően hazai pályán is alul maradt a csapat a Rapiddal szemben, mely a tabellán mögöttük robotol. De a legutóbbi bajnoki összecsapást sem tudták győzelemmel zárni Krajovával szemben, 1-1 döntetlen született ezen a mérkőzésen is. 

 

        Elmondhatjuk tehát, hogy a medgyesi együttes sincs jó formában, s ezt mutatja a tabellán elfoglalt 14., kieső hely is. A szezon 21 bajnoki mérkőzése után 20 pontot tudhat magáénak a Gaz Metan csapata, de még van esély arra, hogy a kieső zónát elkerülje. 

        De sajnos kedvenc együttesünk sincs jobb helyzetben. Az elmúlt öt mérkőzésből (négy bajnoki és egy román kupa) egyet sem tudott megnyerni. Még február közepén gól nélküli döntetlent játszott idegenben a Ceahlăul csapatával, majd ezt követően hazai pályán súlyos vereséget szenvedett a Pandurii Târgu-Jiu ellen. Ezután ismét a hazai porondon csapott össze a városi riválissal, a román kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ahol 80 percnél többet tíz emberre fogyatkozva játszotta végig a mérkőzést, mely végül 0-0 döntetlennel zárult. 

 

        A következő ellenfél a bukaresti “Csillag” volt, de sajnos a csodaszép játék sem volt elég, a három pont pedig Bukarestben maradt. De az elmúlt meccs sem hozta el a győzelmet, mellyel a sereghajtó helyről elmozdulhatott volna Trică együttese. Ezt az összecsapást 1-2 arányban a Viitorul nyerte. 

 

        De nem szabad elfelejteni a sok “herce-hurcát” sem az együttes körül, mely bizonyára mindenkit megvisel. De jó látni azt, hogy a fiúk minden tőlük telhetőt megtesznek a mérkőzéseken, harcolnak, mert fontos a csapat nekik, úgy ahogy nekünk is. Öröm látni, hogy van egy olyan edzőnk, aki hatalmas lelkesedéssel tudja motiválni játékosait, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsanak, és a szurkolók pedig szép játékot lássanak. De a motiválás sem lehet egyszerű dolog ebben a helyzetben, amikor a játékosok küzdenek, de még sem jönnek az eredmények. 

        A két csapat idáig tizenhárom alkalommal találkozott egymással, ebből négy alkalommal kedvenc csapatunk győzedelmeskedett, négyszer pedig a Gaz Metan gyűjtötte be a három pontot, és ötször zárult döntetlennel a mérkőzés. Az elmúlt két összecsapást mi nyertük meg, mindkét mérkőzés itthon került megrendezésre, de a “Fekete farkasoknál” Medgyesen még egy alkalommal sem tudtunk győzelmet aratni.

 

        Reméljük, hogy most jött el az idő, amikor imádott együttesünk megnyerve sorozatban is harmadik mérkőzését a Gaz Metan ellen, s megtörve ellenük az idegenbeli nyeretlenségi sorozatot begyűjti a három pontot. 

        Lehet nem fogunk egy gólzáporos mérkőzést látni, hiszen mindkét csapatnak a célja a három pont beszerzése, ezért valószínűleg óvatosak lesznek egymással és nem ugranak rögtön egymás nyakának. De reménykedünk, hogy egy szép játékot látunk kedvenceinktől, mely elhozza a várva várt győzelmet.

 

        A fogadóirodák esélyesebbnek tartják ellenfelünket, de azért még minket se kell leírni, hiszen a játékosokban a tűz, a nyerési vágy egyre nagyobb meg nagyobb, és ha mindent bele adnak, megnyerhetik ezt a mérkőzést. És ez, mindenkinek a vágya, nekik és nekünk is szurkolóknak. Aki pedig tud, utazzon el Medgyesre és támogassa a fiúkat, mert minden bátorító szó számít és fontos ebben a nehéz helyzetben.

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk! Hozzuk el a három pontot!

 

(A mérkőzés március 19-én, 16:00 órától kezdődik és a DigiSport 1, valamint a Dolce Sport közvetíti.)

 

Képek forrása: Wikipédia

 

(SzCs)