Legyen visszavágó a javából… Meccs előzetes: Universitatea Cluj – Kolozsvári CFR

2015.04.08 21:47

        Április 10-én újra városi rangadó Kolozsváron. Kedvenc együttesünk a “Kolozsvár Arénába” látogat, ahol ismét farkasszemet néz az “u”-val, de most épp a bajnokságban.

        A két csapat nemrég találkozott egymással, hiszen az elmúlt hét közepén a Román Kupa elődöntőjének második mérkőzésén csaptak össze a felek. Azt a mérkőzést is városi riválisunknál játszottuk, ahol sajnos büntetők után maradtunk alul, és így ők jutottak be a Román Kupa döntőjébe, ahol majd a bukaresti “Csillaggal” csapnak össze. 

 

        Az “u” a bajnokságban az elmúlt öt mérkőzéséből, csak egyet tudott megnyerni. Idegenben kaptak ki 1-0-ra Brassótól, majd ezt követően játszottak gól nélküli döntetlent Botosánnal hazai pályán. A következő mérkőzésükön sem tudták begyűjteni a három pontot, hiszen Jászvásár ellenfeleként 2 góllal utaztak haza az összecsapás után. 

 

        A bajnokság 24. fordulójában azonban házigazdaként 1-0-ra megverték a Rapidot, de ez is kevés volt, hogy elkerüljék a kieső zónát.  Az utolsó mérkőzésüket Krajovával játszották idegenben, ahol egy újabb vereségbe szaladtak bele, a mérkőzés 3-0-val zárult a Krajova javára. Elmondhatjuk, hogy városi riválisunk sincs jó formában, s ezt jelzi a tabellán elfoglalt 14., kieső hely is.

        Kedvenc csapatunk sem örvendhet kiváló formának, de már egy jó jelnek számít, hogy az elmúlt két mérkőzésünket a bajnokságban megnyertük, és az utolsó helyet átadtuk az Oţelul Galaţi csapatának. Az elmúlt öt meccsből a bajnokságban tehát van két győzelmünk, egy döntetlenünk és két vereségünk. 

 

        A 21. fordulóban 2-1-es összesítésben maradtunk alul fájdalmunkra, a Viitorul Costanţa ellen. Majd ezt követően Medgyesen játszottunk gólnélküli döntetlent, és így pontosztozkodással tértünk haza a kincses városba. 

 

        A soron következő fordulóban a Petrolul együttesét fogadtuk, ahol egy jó teljesítmény után sajnos mégis egy 1 gólos vereséget szenvedtünk. Az elmúlt két mérkőzést azonban megnyertük, ahol először bravúrként az 5. helyen álló Astra csapatát vertük meg idegenben egy Larie fejes góllal, majd haza pályán zsebeltük be a három pontot, mikor egy kavarodás után Tade tüzelt az ellenfél kapujába, s ezzel zárult a mérkőzés 1-0-ra a mi javunkra, a Galaţi ellen.    

 

        Mostani ellenfelünkkel többször találkoztunk már. Az elmúlt öt mérkőzés (a kupamérkőzéseket is beleszámítva) alapján a városi rivális áll jobban, hiszen ők kétszer győzedelmeskedtek (persze beleszámítva a 11-es párbaj megnyerését is, az elmúlt héten), mi pedig csak egyszer, és két döntetlen született. Idegenben még 2012-ben győzedelmeskedtünk, így hát itt van az ideje, hogy most begyűjtve a három pontot változtassunk ezen és sorozatban megszerezzük a harmadik győzelmünket is.

        A mérkőzés nem ígérkezik könnyűnek, hiszen tudjuk, hogy minden rangadó nagyon nehéz. A csapatok valószínűleg most sem rohannak az elején egymásnak, hiszen az elmúlt mérkőzéseken is ezt bizonyítja a kevés gól. De reméljük, hogy imádott csapatunk mindent belead és visszavágó lesz a javából ez a mérkőzés. Reméljük, hogy a fiúk a múlt heti csalódás után feltüzelve, de azért még is higgadtan győzedelmeskednek a városi rivális ellen.

 

        A legnagyobb kérdés azonban még is az lehet, hogy vajon játszik-e Deac? Az múlt mérkőzésen már ott volt a cserék között, és a második félidőben pedig már láttuk melegíteni is, de végül Dican Feri úgy döntött, hogy nem küldi a pályára. Vajon a mostani mérkőzésre tartogatta a visszatérését? Valószínű, hogy ezen a meccsen már ott lesz, de kell is az ő kreativitása és gyorsasága, mely már nagyon hiányzik.

        A várható kezdőcsapat a következő: Mincă - Jakolis, Larie, Carp, Camora - Deac, Petrucci, Muniru, Păun - Tade, Dore

 

        Minden szurkolótársat pedig arra buzdítunk, hogy menjen és támogassa imádott csapatunkat. Mutassuk meg, hogy mi vagyunk a jobbak!

 

(A mérkőzés április 10-én, 20:00 órától kezdődik. A találkozót a DigiSport 1, valamint a Look TV közvetíti.)

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk! Legyen e mérkőzés visszavágó a javából!

 

Képek forrása: Wikipédia

 

(SzCs)