Super Mario szerint kötelező a győzelem a városi derby-n - interjú

2013.09.10 12:55

A bordó-fehérek kapusa csak elismerő szavakkal tud beszélni az új edzőről, Petre Grigoraşról.

    Mario Felgueiras nagyon tiszteli a vasutas csapat nemrég kinevezett edzőjét, amiatt, ahogyan a játékosokkal kommunikál. Elárulta, hogy az új edző érkezése óta határozottan javult a hangulat a keretben. A portugál megígérte, hogy a csapat játéka sokkal jobb lesz, mint amit eddig láthattunk: „Másképp dolgozunk, sokkal nyugodtabbak vagyunk és ez már az első meccsektől észrevehető lesz.” – mondta el Mario.

 

    A gyenge szezonkezdés nem bátortalanítja el a kolozsváriak játékosait. A kapus, Mario Felgueiras, az öltöző egyik legbefolyásosabb személyisége hiszi, hogy a csapat elkezdi a felzárkózást a tabella első csapataihoz.
„A szezonkezdés sajnos nagyon gyenge volt, ennek több oka is van, azonban nem szeretnék arról beszélni, ami ezelőtt volt. Az új edzővel sokkal jobb, a csapat jobban játszik, ez a dolog már az edzéseken is látszik.

A játékosok sokkal nyugodtabbak, az edző folyton bátorítja őket, tudja hogyan is kell bánni velünk, játékosokkal. A dolgok a lehető legjobb úton haladnak és ezt mindenki észre fogja venni. Grigoraş visszaadta nekünk a foci iránti szeretetünket. Sokkal több szabadsággal rendelkezünk a játékban, fejlődni tudunk, azonban mégis laza keretek között maradhatunk, ezek a dolgok pedig nagyon sokat jelentenek egy mérkőzés alatt.” – mondta el „Super Mario” a ZIUA de CLUJ riporterének.

 

    A CFR hálóőre kötelező jellegű győzelemről beszél a városi rivális ellen, amely a vasutasok következő ellenfele lesz a bajnokságban. Szeptember 15-én, vasárnap a Kolozsvári VSC a városi derbin a városi rivális otthonában lép pályára, azonban Felgueiras nem jósol túl sok jót a fekete-fehérek számára, hiszen szerinte ezeknek semmi esélyük sincs a város legeredményesebb csapata ellen. „Most vár minket a kolozsvári derby, az „u” ellen, amelyet mindenképp meg kell nyerjünk, nagyon bízom abban, hogy ez sikerülni is fog, le fogjuk győzni őket. A Corona elleni győzelem után kötelező szereznünk legalább még egy győzelmet, hogy végre újra két mérkőzésből 6 pontot tudjunk szerezni. Aztán két erős ellenfél következik, hiszen a Pandurii és a Petrolul elleni mérkőzések jönnek, ezek a csapatok megmutatták, hogy valóban nagyon erősek. Nagy reményeket főzök az „u” elleni mérkőzéshez. Nálunk voltak gondok a játékkal, de nem amiatt, mert nem lennének értékes játékosaink, mivel én úgy gondolom, hogy valódi játékosok vannak a csapatban, akik tényleg értékesek, olyanok, akik el tudnak dönteni egy mérkőzést. A dolgok megváltoztak, jelenleg sokkal jobban állunk a játék szempontjából. Tisztában vagyok a programunkkal, a következő ránk váró mérkőzésekkel és szerintem képesek vagyunk 9 pont megszerzésére a következő három mérkőzésen, az „u”, a Pandurii és a Petrolul ellen. Így megkezdhetjük a tabellán való felzárkózást, az első helyeken lévő csapatokhoz való közeledést.” – nyilatkozta a portugál kapus.

 

Már a többiekkel edz

     szurkolók által csak „Super Mario”-ként emlegetett hálóőr a Brassói Corona elleni mérkőzés előtt összeszedett egy kisebb sérülést, emiatt több napon keresztül csak a partvonal mellől követhette figyelemmel az edzéseket. A felkészülési időszakban játszott két barátságos mérkőzésen sem léphetett pályára az FC Brassó, valamint a Medgyesi Gaz Metan ellen, de szerencsére ezen a héten már csatlakozhatott a többiekhez és elkezdheti a teljes értékű edzésmunkát. „Jól vagyok, végeztem a szükséges gyakorlatokat és elkezdek normálisan is dolgozni a többi csapattársammal együtt. Remélem, hogy védhetek az „u” ellen, szeretnék minél előbb visszatérni a kapuba.”

 

 

Forrás: ziuadecj.realitatea.net

 

 

János