Interjú Culioval: ”3-4 év múlva vissza akarok térni a CFR-hez”

2014.02.14 13:03

    Tartalmas interjú készült Emmanuel Culioval, a CFR és a román bajnokság valaha volt egyik legjobb középpályásával, aki jelenleg Dubajban, az Al-Wasl csapatában játszik.

 

        Culio többek között beszélt arról, hogy a Kolozsváron töltött pályafutása alatt ki volt a legjobb edző és játékos, akikkel együtt dolgozott, melyik a legkedvesebb trófia számára, de a jelenlegi helyzetéről és arról is, hogy mikor szeretne visszatérni Kolozsvárra, hogy újra a CFR játékosa lehessen.

 

        Culionak rendkívül fontos szerepe volt abban, hogy a Kolozsvári CFR elinduljon a sikeresség útján és megszerezze első trófeáit. A csapat eddig megnyert 9 trófeájából hetet még Culioval a soraiban szerzett meg. 2007 és 2011 között játszott a bordó-fehér színekben, 146 meccsen lépett pályára a CFR csapatában, amelyeken 9 gólt szerzett, ezáltal pedig a román bajnokság valaha volt legjobb légiós középpályásai között tartják számon. Ő volt a főszereplője a kolozsvári csapat egyik legnagyobb sikerének, amikor is idegenben sikerült 2:1 arányban legyőzni az AS Roma csapatát, mindkét gól az ő nevéhez fűződik. Ez a mérkőzés az Olimpico stadionban volt a CFR bemutatkozása a Bajnokok Ligájában.

 

        Már három éve eligazolt a román bajnokságból, de a román nyelv még mindig nem okoz neki problémákat. „Ez Bogdan Stancunak köszönhető. Csapattársak voltunk előbb a Galatasaray-nál, majd az Orduspor csapatánál.” – mondta el Culio, aki azt is elárulta, hogy figyelemmel követi a román focival kapcsolatos sporthíreket, amelyek miatt ismeri a CFR-rel kapcsolatos legfrisebb információkat is.

      

        „Tudom, hogy a CFR-nek jelenleg nincs túl jó szezonja. Követem az eredményeiket és ahogy láttam, már kiszálltak a bajnoki címért folytatott harcból. Ettől függetlenül számomra a CFR marad a legnagyobb romániai csapat bármi is történjen. Még most is beszélek időnként az elnökkel, Iuliu Mureșannal, valamint Răzvan Zamfirral.” – folytatta a játékos.

 

        Culio arról is beszélt, hogy mennyire fontos számára Románia és Kolozsvár. „Románia és a CFR mindent megadott nekem. Ott válhattam azzá a focistává, aki jelenleg vagyok. Kolozsvárról értem el oda, hogy a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában játszhassak. A családomnak is nagyon hiányzik az ország. Főleg a kislányomnak, aki egy éves volt, amikor megérkeztünk Kolozsvárra.

Jelenleg hét éves és folyton azt mondja, hogy térjünk vissza Romániába. Én úgy gondolom, hogy kb 3 év múlva vissza fogok térni az országba, a CFR-hez. Szeretnék még itt maradni 3-4 évet, hogy még gyűjthessek valamennyi pénzt, majd innen a CFR-hez akarok visszatérni." –mondta el az Olimpico hőse

 

        Culio nem gondolkodott sokat azon a kérdésen, hogy melyik számára a legkedvesebb trófea, amelyet sikerült megnyernie: „Az első bajnoki cím megszerzése a kolozsvári derby után, amikor sikerült legyőzzük az u-t. Az az év rendkívül jó volt számomra és a CFR számára is. Sikerült tripláznunk: megszereztük a kupát, a Szuperkupát és a bajnoki címet is.” – tette hozzá a középpályás.

 

Culio számára

A legjobb edzők, amelyekkel a CFR-nél dolgozhatott: „Toni Conceicaoi és Andrea Mandorlini.”

A legjobb játékos, akivel együtt játszhatott a CFR-ben: „Eugen Trică. Jó technikával rendelkezett, állandó gólszerző volt. Egy olyan játékos volt, akinek nagyon tetszett a játéka.”

A Rapid kiesésével kapcsolatban: „ Nem akartam elhinni, amikor láttam, hogy a Rapid már nem a Liga I-ben játszik. Egy olyan klub, amelyik mindig is tetszett nekem. Amikor náluk játszottunk, egy hihetetlen hangulat uralkodott a lelátókon. Sajnálom a szurkolóikat, de remélem, hogy a csapatuk mellett vannak a másodosztályban is.”

A jelenlegi bajnokság, amelyikben játszik: „Hasonló a román bajnoksághoz, talán egy kicsit még színvonalasabb is annál. Itt nagyon sok jó idegenlégiós van, amelyek között sok válogatott játékos is van.”

 

 

https://www.stiridesport.ro/categorii/video/culio-ma-intorc-la-cfr.html

 

 

J.