Grig: A helyzeteket be kell lőni

2013.09.26 16:13

Petre Grigoraş csalódott a kupaszereplés miatt, a vereség legfontosabb okaként a kihagyott nagy helyzeteket említi meg

   

A Kolozsvári Vasutasok a 2013/14-es kupaszezon első meccse az utolsó is lett azt követően, hogy az FC Brassó csapata 3:1-re felül tudott kerekedni hazai pályán. Helyzetek már voltak, azonban a játékosok még a legnagyobb helyzeteket sem lőtték be, leginkább ez vezetett a kupából való búcsúzáshoz Grig, a csapat edzője szerint.

   

    A Kolozsvári CFR folytatta rossz sorozatát tegnap a kupában is, miután kikapott Brassóban 3:1 arányban a legjobb 32 között, ezzel véget is ért a csapat számára a nem túl hosszú kupaszereplés. A gyenge szezonkezdés miatt a Kupa megnyerése tűnt az egyetlen lehetőségnek, amely megmentheti a szezont, ám már az első meccset követően kiderült, hogy ez a trófea sem a Fellegváron találja meg a gazdáját az aktuális szezonban. A kolozsvári csapatnak sikerült számos helyzetet is kidolgozni, azonban nem sikerült csak 11-esből betalálni. 0:0-ás állásnál három hatalmas helyzet is adódott a vezetés megszerzésére, ami után a semmiből lőtte be a Brassó az első gólját. Petre Grigoraş is elismerte, hogy a csapata még mindig szenved a kapu előtti helyzetekben, a befejezés terén még mindig nagyon rosszul áll a csapat, azonban a védekezéssel sem volt megelégedve a szakember, amely véleménye szerint több megengedhetetlen hibát is vétett.

 

"Van három tiszta helyzeted, amelyekből nem sikerül gólt szerezned, majd arra ébredsz, hogy az ellenfél vezet 1:0-ra úgy, hogy a gólnál sikerült először behatolni a 16-osodba, majd 2:0 lesz egy öngól miatt. Az ilyen helyzet nem egyszerű, még akkor sem, ha CFR-nek hívnak.

 

 

A második félidőben kockáztattam egy keveset, a cserék közül egy jó döntésnek bizonyult, de a mérkőzés végén beküldött két csere semmit nem tudott a csapat játékához adni pozitív irányban." -nyilatkozta Grig

 

Arról is megkérdezték, hogy a kupából való kiesés miatt itt lesz-e a kolozsvári pályafutása vége, Grig semmi konkrétat nem mondott azon kívül, hogy ha rajta áll, akkor maradni fog: "A klub vezetőségét kérdezzék meg, ők döntenek, ezzel kapcsolatban leginkább velük kellene beszéljenek. Ma nem erre az eredményre számítottam. A játékosok nagyon akarták a győzelmet, azonban addig, amíg kialakítod a gólhelyzeteket, de nem vagy ezekből eredményes, nehéz visszatérni vesztett állásból egy ilyen FC Brassó szintű jó csapat ellen."

 

 

forrás: citynews.ro

 

 

János