Első helyen zárták a bajnokság első részét a CFR '99 ifik, a gólkirály 11 gólig jutott

2013.11.16 11:50

        A Kolozs megyei, C Ifik, I. sorozatában véget ért a bajnokság első része, a Kolozsvári CFR fiataljai az első helyen fejezték be ezt az időszakot úgy, hogy messze nekik volt a legjobb támadó-, valamint védőszekciójuk.

                Ők lőtték a sorozatban a legtöbb gólt, vagyis 59-et és csupán egy gólt kaptak, ami azt jelenti, hogy az eddig lejátszott mérkőzéseken 8,42 gólt lőttek 0,14 gólt kaptak átlagban meccsenként.

A 7 mérkőzésből 6-szor győzött a csapat és csak egyszer kapott ki, 59-1-es gólaránnyal állnak jelenleg és 18 ponttal.

 

                A kolozsvári csapat eddigi legeredményesebb játékosa Daniel Hetea, aki 11-szer talált be az ellenfél hálójába a 7 mérkőzés alatt. Mesterhármast ért el az Industria Sarmei Aranyosgyéres(Campia Turzii) ellen hazai pályán, és idegenben a szászfenesi csapat ellen, 2 gólig jutott az „u” és az Acvila Szind(Sandulesti) csapatok ellen és a 11. gólt a Kolozsvári Erdély(Ardealul Cluj) csapata ellen sikerült szereznie.

 

                A kolozsvári ifik közül Kalló Róbert érte el a 2. legtöbb gólt, a támadó számszerint 10 találatig jutott. Ő mesterhármast szerzett az Acvila Szind(Sandulesti) és a Szászfenes ellen, az „n” ellen két gólig jutott és egy-egy gólt szerzett az az Industria Sarmei Aranyosgyéres(Campia Turzii) és az Ariesul Torda(Turda) csapatok ellen.

 

                A dobogó harmadik fokára két játékos állhat fel, a csapatkapitány, Alex Petrus, és Mihaita Cazan, akik 8-8 gólig jutottak az említett mérkőzéseken.
Fontos megemlíteni, hogy utóbbi egy évvel fiatalabb, mint a csapattársai és ellenfelei, így még értékesebbé válik ez az eredmény.  Az eredmények is igazolják, hogy az edző, Alin Cazan nem azért küldi pályára, mert a saját fia, hanem azért, mert a gyereke valóban tehetséges. Sőt, a legtöbb esetben nem is kap kezdőként lehetőséget a csapatban, ami szintén azt igazolja, hogy nem azért lép pályára, mert az apja ül a kispadon.

 

                A csapat többi gólszerzője:  Marian Petean – 5 gól, Bogdan Milandru – 4 gól, Tudor Calin – 3 gól(ő is egy évvel fiatalabb), Bodor Ákos, Adi Pop, Andrei Tornyai, utóbbi hátvád – 2-2 gól, 1 gólig jutott Paul Monea, Darius Badea és Marius Kuibus.

 

                Gratulálunk a fiatal vasutasoknak,további sok sikert kívánunk nekik és mellettünk állunk továbbra is minden fronton, ahol pályára lépnek és a bordó-fehér színeket képviselik!

 

        Íme a CFR ’99 kerete a bajnokság hátralevő részére:

Kapusok: Iuliu Mihail Rosiianu, Dorinel Farcas és Vlad Muresan.

Mezőnyjátékosok: Mihaita Cazan, Alex Petrus, Adi Pop, Marian Petrean, Darius Badea, Andrei Tornyai, Remus Gabor, Monea Catalin, Robert Kallo, Akos Bodor, Daniel Hetea, Calin Tudor, Marius Kuibus, Bogdan Milandru, Radu Petrisor és Rares Agrijan.

Edző: Alin Cazan

Kapusedző: Horia Carlan

 

 

forrás: https://www.rosiianu.ro/cfr-cluj/stiri/293-daniel-hetea-e-cel-mai-bun-marcator-din-turul-campionatului-judetean-juniori-c-seria-i-cluj.html?hitcount=0