Újra juhnyírást akarunk látni!

2015.10.30 16:52

            Kezd unalmassá válni, hogy lassan egy évtizede nem tudjuk megverni a fővárosi birkanyájat. Még akkor sem, amikor sokkal nagyobb játékerőt képviselünk náluk, vagy, ha épp új névvel, címer, történelem és szurkolók nélkül játszanak ellenünk.

     

 

       Valami miatt a vezetőség (és ezáltal a játékosok is) elhiszik azt a sok zagyvaságot, amit a központi, juhbarát média zúdít ránk, ezért – teljesen érthetetlen módon - még akkor is tele gatyával játszanak ellenük a fellegvári fiúk, amikor a BL-ben is óriási neveket győzünk le.

 

    

       Nagyon rég volt jobb alkalom arra, hogy megverjük őket, a vasárnapi tökéletes lesz. Nekik kell rohanni, le kell játszani a pályáról őket, nincs mitől félni, nincs mit veszíteni, még ebben a rémgyenge román bajnokságban sem tud idén vitézkedni a négybetűs csapat, igazi szurkolóik pedig egyáltalán nincsenek már mellettük. Azokat az erdélyi juhokat nem lehet ide sorolni, akik majd újra teleszotyizzák a fellegvári stadiont, ők csak akkor nyilvánítják ki hovatartozásukat, ha gólt rúg a csapatok – akkor sem mindig (szerencsére most már társaságuk is lesz az új tribünben, így a helyzet még jobb).

 

        Nem elhanyagolható tény, hogy a CFR szerdán, 90 perc alatt játszotta le a kupameccsét a Viitorul II. ellen, amelyet sikeresen meg is nyert, ami morál szempontjából jól jön. Emellett fontos kiemelni, hogy az utolsó bajnokin pályára lépő kezdőből Cristian, Tiago Lopes, Larie, Gomelt egyáltalán nem játszott, Petrucci csak 20, Nouvier 10, Păun pedig kb. 5 percet játszott, így a várható kezdő egy jelentő része kipihent lesz. Az ellenfél ezzel szemben 120 percet volt kénytelen játszani egy nappal később, csütörtökön, Nagybányán, igaz, ők is pihentettek több kezdőjátékost. Muniru és Tadé valószínűleg nem mutatkozik be ellenfélként a Fellegváron, hiszen mindketten végigjátszották a 120 perces kupameccset.

 

        Tiago Lopes Temesváron begyűjtötte a negyedik sárgáját is, úgyhogy a wcsb fcsb ellen nem játszhat. Az viszont jó hír, hogy Negruț a kupameccsen formába lendült, remélhetőleg visszanyeri korábbi formáját, mert nagyon hasznos tagja lehetne a csapatnak újra (remélhetőleg elfelejti azt a bizonyos juhok elleni meccset, amikor piros lapot kapott, emellett pedig súlyos sérülést is szenvedett az ütközés miatt).

 

        Dican Feri egyre nagyobb kedvvel változtatja a játékrendszert, így nehéz megtippelni, hogy az 1-4-4-2, 1-4-2-3-1, valamint az 1-4-1-4 felállások közül melyik kerül elő ezúttal.
Valamilyen hasonló kezdőcsapatra lehet számítani: Marc, Dani, Larie, Goian, Camora, Petrucci, Gomelt, Păun, Negruț, Nouvier, Cristian.

 

        A legnagyobb kérdés a középső védők esetében van, mivel Larie helye biztos egyedül, mellette mindenki gyengén szerepelt (ő sem az igazi idén), így Tânc, Goian és A. Mureșan is ott lehet mellette vasárnap. Ezt mindenképp meg kellene végre oldani, mert a vasárnapi ellenfél csúnyán ki fogja használni a hibákat, így remélhetőleg nem kínáljuk nekik tálcán a lehetőségeket.

         Mindenki tegye félre a fáradságot, lustaságot, egyéb problémáit, és vasárnap legyen ott a fellegvári stadionban, mert mindenkire szükség lesz, tudjukkik újra benépesítik és elcsúfítják a szép stadionunk összképét, így minden emberre szükség van, egy szép vasárnapi estén senkinek sem lehet jobb dolga ennél. Tíz év után végre lássuk azt, hogy a megalázott bárányok hallgatnak.

 

 

J.