Román Kupa: FC Viitorul 2 - Kolozsvári CFR

2015.10.27 11:37

     Ha Román Kupa, akkor több száz kilométeres kiszállás. Az utóbbi évekhez hasonlóan a fellegvári együttes újra igen messzire kell utazzon és ugyancsak az ország déli részére. Valahogyan kedvenc csapatunk a Román Kupában, mindig nagy távolságra fekvő településekre kényszerül utazni. Nem próbálunk összeesküvés elméleteket gyártani, de a bukaresti „Csillag” elleni mérkőzés előtt, igencsak körülményesnek tűnik ez a mérkőzés. A pohár teli részét tekintve azért megállapíthatjuk, hogy a mezőny leggyengébb csapatát fogtuk ki, ami igen nagy esélyt ad arra, hogy továbbjussunk nagy erőfeszítések nélkül is.

    A Viitorul második csapata a román bajnokság harmadik porondján játszik, ahol jelenleg a tabella hatodik helyén állnak, 9 forduló alatt 11 pontot szereztek. A csapat kerete csupa fiatal játékosokból áll, nagyjából 1997-1999 között született fiukból, az együttes legidősebb játékosa az idén töltötte 20. életévét. A keret tagjai között két magyar nevet is felfedezni véltünk: Kilyén Szabolcs mezőnyjátékos és Tordai Árpád kapus. A Facebook profiljuk szerint Szabolcs szovátai, Árpád pedig marosvásárhelyi származású.

   Valószínű, hogy Hagi csapata igen fontosnak tekinti ezt a mérkőzést, talán az első csapattól is több játékos erősítésként fog érkezni, a harmadik osztályban szereplő együtteshez. Amint az bajnokság elmúlt fordulójában is láthattuk, a román labdarúgás "megkoronázatlan királya" egy igen ütőképes csapatot kovácsolt össze, akik a gépész utcai stadionban kis szerencsével és bírói segítséggel megszerezték mindhárom pontot. 

   Dican Feri nagyon jól meg kell fontolja döntéseit, mivel pár napon belül a fellegvárra érkezik az elmúlt két bajnokság győztese, a bukaresti FCSB. Mindkét mérkőzés igen fontos, mivel a tavalyi „u” elleni csúfos vereség után jó lenne újra bizonyítani a román kupában és a kedvező sorsolásnak köszönhetően, nagy esély van rá, hogy kedvenc csapatunk tovább jusson a legjobb nyolc közé. Természetesen a vasárnapi „Csillag” elleni mérkőzésnek is igen nagy súlya van, egyrészt, hogy továbbra is a playoff közelében maradhassunk, az elkobzott hat pont nélkül is, másrészt pedig a vasutas szurkolóknak nem kell elmagyarázni, hogy mit jelent a bukaresti együttes elleni összecsapás.

Az ellenfelet tekintve, a kolozsvári Vasutas tartalékosok felállásával is nyugodtan meg kéne szerezze a továbbjutást.

(A mérkőzés szerdán 18:00 órától kezdődik és a Digi Sport csatorna közvetíti)

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!

(Doki)