Nem tudunk kiscsapatokat verni

2015.11.22 17:45

        A legutóbbi tíz bajnoki meccsünkön sormintát követ a KVSC (két győzelem, két döntetlen, két vereség, két győzelem, két döntetlen), remélhetőleg itt fog megszakadni a sor, hiszen ellenkező esetben két vereség jön megint. Márpedig, ha még a Petrolultól is kikapnánk, az maga lenne a katasztrófa, a hat ponttal is együtt is az alsóház szabályzatát kezdenénk vizsgálgatni akarva-akaratlanul…

 

        A szombat esti meccsről túl sokat nem lehet elmondani, a játékkép és a hangulat (a szurkolótáboré is) nagyon hasonlít a tapasztalt időjáráshoz. A kiscsapatok ellenszerét nem ismerjük még mindig, valamit ez ellen kellene tennie Dicannak. Az play-offért harcoló csapatok ellen viszonylag jól megy, ezek közül csak a Craiova és a Viitorul tudott legyőzni minket, mindkettő hazai pályán (Hagiék eléggé kétes módon…) az ellenük játszott eddigi 9 meccsből. Ilyen mutatókkal a hat pont nélkül is simán a legjobb hatban kellene lennünk, ám gyakorlatilag a hat ponttal is csak alig férnénk oda úgy, hogy az ASA-nál és a piros kutyáknál egyelőre egy meccset többet is játszottunk.

 

        Egyértelmű, hogy a probléma a kiscsapatok ellen van, ez a Iași sem egy világverő csapat, még ha a 8. helyen is vannak jelenleg (köszönhetően annak pl., hogy 4 pontot szereztek ellenünk), és nem valószínű, hogy esélyük lesz a play-offra. Rengeteg a döntetlen a kisebb játékerőt képviselő csapatok ellen, de még egy-egy vereség is becsúszik néha. Szépen mutatja ezt a tényt az is, hogy a Temesvár, valamint a juhok legyőzését követően tele önbizalommal alig tudtunk kicsikarni a 60 percig sokkal jobban játszó, tökutolsó Voluntari ellen egy 2:2-t, majd a válogatott szünet után a jászvásáriak elleni gólnélküli döntetlen.

 

 

        Az újra kiderült, hogy hiába nagy a labdabirtoklás, semmire sem megyünk a behúzódó csapatok ellen, Ferinek illene valamit tennie már ez ellen, mert egy idő után az ő felelőssége lesz, ha ugyanabba a folyóba lépünk rengetegszer. Gondolhatnánk akár arra is, hogy a play-offban a legtöbb csapat játéka fekszik nekünk, ám, ha a kiscsapatok ellen így játszunk, akkor a rájátszást a csapat esetleg a tv-ből követheti figyelemmel.

 

        A helyzetek megvoltak, Jakolis jól futott el néha, Camora is próbált minél többször felfutni, ám az utolsó passz, vagy a jó befejezés minden alkalommal elmaradt. Kimagaslót senki sem nyújtott ezúttal, az egyéni megvillanások elmaradtak, vagy legalábbis nem akkor jöttek, amikor kellett volna, így igazságosnak nevezhető az eredmény.

 

 

képek forrása: Pumukli-photo

 

J.