Meccs előzetes: Petrolul Ploiesti-Kolozsvári CFR

2015.11.26 11:30

A Román Bajnokság 19. fordulójában, kedvenc csapatunk a sereghajtó, vagyis a Petrolul otthonába látogat. A két csapat sorstársként indult a bajnokság elején, mivel a megoldatlan gazdasági problémák, illetve tartozások miatt, mindkét együttestől pontokat vontak le, megnehezítve teljesítményüket. Míg a Kolozsvári Vasutas néhány forduló alatt "ledolgozta" ezt a hátrányát és még mindig harcban áll a play-off helyekért, addig pénteki ellenfelünk egyre jobban "süllyed a mocsárban" és egyre kevesebb az esélye annak, hogy jövőben is az élvonalban láthassuk a „farkasokat”.

Az igen gazdag múlttal rendelkező ploiesti-i csapat, mára a bukás szélére sodródott. A klub több elöljáróját a közelmúltban letartóztatták és pénzügyi csalás gyanújával fogják hamarosan bíróság elé állítani, az együttest pedig 6 pont levonásával sújtották a bajnokság kezdetekor, akárcsak kedvenc csapatunkat. Ebben a kínos és kilátástalan helyzetben, csupán a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróság kedvező döntésére számíthatnak, amely során vissza kaphatják az elkobzott pontokat. Még ha vissza is szereznék a pontokat, maradnának holtversenyben az utolsó helyen. A csapat sorsa megpecsételődött és az edzők folyamatos váltogatása, illetve tapasztalt játékosok felvásárlása sem hozott semmi kézzelfogható eredményt az együttes számára. Az elmúlt mérkőzésen a Pandurii otthonában vereséget szenvedtek, 3-2 arányban, miután a tirgu jiu-i csapat három góllal vezetett. A kilátástalanság meglátszik a csapat, illetve a labdarúgók játékán is, az utóbbi mérkőzésükön két csapattárs küzdött meg a labdáért, a nézők és tv nézők szórakoztatására. Mihai Stoichita, a csapat legújabb edzője próbálja motiválni, illetve „gatyába rázni” az együttest, de idáig igen kevés sikerrel, a harcias nyilatkozatokat leszámítva, érkezése óta nem sok minden változott a együttes berkeiben. Emellett a napokban kiderült, hogy a „farkasok” nem játszhatnak saját stadionjukban, mivel a megyei tanács egyoldalúan felbontotta a bérleti szerződést, a felhalmozott adósságok miatt, egyes hírértesülések szerint, a mérkőzés lehetséges színhelye Brassó lehet.

Kedvenc csapatunk egy igen szegényes mérkőzést játszott a Gépész utcai stadionban, a jászvásári együttes ellen, amely döntetlenül végződött. Mivel a marosvásárhelyi csapat is csupán egy pontot szerzett, így marad az 5 pont lemaradás az utolsó play-off helyezettől. Még semmi sincs veszve, de ha a fellegvári együttes a kis csapatokkal szemben nem képes megszerezni a három pontot, mit sem érnek a történelmi győzelmek, illetve a tabella élén álló csaptok elleni jó teljesítmények. Megmagyarázhatatlan tények miatt, kedvenceink nem tudnak győzedelmeskedni a kis csapatok ellen, amelyek bezárkóznak és kontrában próbálják megfogni ellenfelüket. A CSMS Iasi elleni mérkőzésen is úgy a játék, mint a labdabirtoklás szempontjából felülemelkedtünk ellenfelünkön, de még sem sikerült betalálni a hálóba és megszerezni a három pontot. Azt kéne igazán elkerülni, hogy újra a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróság határozatától függjünk sorsunk, de ebben a helyzetben, amiben most állunk még az az életet jelentő 6 pont is csak az utolsó play-off helyet biztosítaná. Ebben a nem túl rózsás helyzetben találkozunk pénteken, a Petrolul Ploiesti csapatával, egy dolog ami bátoríthat az, hogy ellenfelünk még rosszabb helyzetben van mint, kedvenc csapatunk. Ezt a mérkőzést meg lehet és meg is kell nyerni!

Ezúttal a statisztikák nem a mi oldalunkon állnak, mivel az utóbbi 10 mérkőzésen (bajnokság és kupa) csupán kétszer sikerült a fellegvári együttesnek győzedelmeskedni, a „farkasok” felett, egyszer hazai pályán és egyszer pedig idegenben. Ezzel szemben pénteki ellenfelünknek háromszor sikerült győzni, kétszer a bajnokságban és ami mindennél fontosabb, 2013-ban a Román Kupa döntőjében, további 5 mérkőzés pedig döntetlenül végződött. Amíg folyamatosan volt befektetés a ploiesti-i csapatnál, igen tehetséges és tapasztalt játékosokat igazoltak, mára ez teljesen megváltozott és a gazdasági problémák miatt most jelenleg stadion sincs ahol pályára léphessenek. De sosem szabad leírni az olyan csapatokat, amelyeknek nincs veszítenivalójuk és elkeseredetten harcolnak minden egyes pontért. Az előző egymás elleni mérkőzésen, a bajnokság első felében, hazai pályán 1-0 arányban győzedelmeskedtünk a „farkasok” felett, Cristian López talált be a 76. percben, ez volt a jelenlegi gólkirály első gólja a bordó-fehér színekben.

 

Egy esetleges győzelem, illetve a a három pont megszerezése, azt jelenthetné, hogy saját kezünkben marad a sorsunk és nem függünk más külső tényezőktől. Reméljük, hogy a pályán a fiúk mindent bele adnak és megszerzik az „életet” jelentő pontokat.

 

( A mérkőzés pénteken 20:30 órakor kezdődik és a Digi Sport 1 közevetíti)

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!