Meccs előzetes: Kolozsvári CFR – Viitorul Voluntari

2015.03.14 20:41

        Vasárnap kedvenc csapatunk a Hagi együttese ellen lép pályára, a gépész utcai stadionban. Most már igazán itt az ideje, hogy a Kolozsvári Vasutas is elmozduljon az ideiglenes tabella sereghajtó helyéről, de ehhez szükség van mind a három pontra.

        Hagi csapata, a tavaszi fordulókon csupán két pontot volt képes összekaparni, miután csúfosan kikapott hazai pályán a jászvásári együttestől, aztán jött egy-egy döntetlen, a Rapiddal, illetve Krajovával. A napokban a „király” jelzővel illetett tréner azt nyilatkozta, hogy csapatánál nincs feszültség a kiesés miatt. Mint láthatjuk, a fiatalokra épülő együttes a döntetlenekre szakosodott, főként az erősebb csapatok ellen, tehát a vasárnapi mérkőzésen is arra számíthatunk, hogy a voluntari-i csapat védekezni fog és gyors kontrákon próbál majd győztes gólt szerezni. A tranfermark.de szerint a Viitorul 12,30 millió € ér, így a meglepő 7. helyen áll a román bajnokság első porondján, megelőzve a fellegvári együttest is. A csapat legértékesebb játékosa az újonnan érkezett Banel Nicolita, de mellette sok igen ígéretes fiatal tehetség erősíti a klubbot.

        A Kolozsvári Vasutas egyre csak süllyed a román bajnokság mocsarában és sajnos lassan nem az együttestől függ a bennmaradás, hanem a lausanne-i Nemzetközi Sport Döntőbíróságtól. Az elmúlt fordulóban csupán, a balszerencse és a bíró akadályozta meg csapatunkat, hogy elhozza a fővárosból a 3 pontot. A napokban a Nemzetközi Sport Döntőbíróság úgy döntött, hogy nem adja vissza csapatunknak ideiglenesen az elkobozott pontokat, még mielőtt lejárna a kivizsgálás és a per. Ugyan azon a napon a Román Labdarúgó Szövetség felbátorodva a lausanne-i döntésen ugyancsak elvetette a klub kérelmét, hogy eltöröljék az igazoláskorlátozást. Ez valószínűleg negatívan hatott a csapatra, illetve játékosokra, de mint láthattunk Trica egy igaz optimista és igen jól tudja motiválni a játékosokat. Ha egy olyan szintű játékot láthatunk majd, mint a bukaresti „Csillag” ellen, biztosan legyűrjük Hagi csapatát. A legnagyobb probléma az, hogy csapatunk jelenlegi kapitánya és hajtómotorja, Ciprian Deac a felhalmozott sárgalapok miatt eltiltását tölti, így nem léphet pályára.

 

        A statisztikák a mi oldalunkon állnak, a két csapat összesen 5 alkalommal találkozott a román bajnokság legfelső porondján. Az öt mérkőzésből a Kolozsvár Vasutas háromszor győzedelmeskedett, a Viitorul csupán egyszer volt képes elcsenni az összes pont és egy mérkőzés végződött döntetlenül. Az idei bajnokság negyedik fordulójában találkozott a két együttes a Viitorul otthonában, ahol a gépész utcai együttes 0-2 arányban győzedelmeskedett, Deac, illetve Tadé góljaival.

 

        A vasárnapi összecsapáson kötelező hozni a három pontot, hogy esélyünk legyen az elkobozott pontok nélkül is a hazai labdarúgás legfelsőbb porondján maradni. A fogadóirodák az ellenfelünknek adnak nagyobb esélyt a győzelemre, a döntetlenre pedig igen kevés az esély. Szóval ez a mérkőzés sem lesz egy gyerekjáték! Ha a játékosaink a kellő hozzáállással lépnek pályára a vasárnapi mérkőzésen, nagy esély van rá, hogy hosszú idő után újra győzelmet szerezzenek.

 

Kedves szurkolótársak azt javasoljuk, hogy aki csak teheti, a lelátóról bátorítsa a bordó-fehér együttest.

 

(A mérkőzés vasárnap 18:00 órakor kezdődik és a digi sport 1, look tv közvetíti)

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!

 

(Doki)