Meccs előzetes: Kolozsvári CFR-CSMS Iasi

2015.11.20 18:40

Szombaton a jászvásári együttes látogat a Gépész utcai stadionba. A válogatott szünet után, ahol mindnyájan feltöltődhettünk és több évtizedes kimaradás után, tanúi lehettünk a magyar nemzeti 11 nemzetközi tornára való kijutásának, most itt az ideje, hogy visszatérjünk másik nagy szerelmünkhöz, a kolozsvári Vasutashoz. Nicoló Napoli együttese csupán egy pozícióval, illetve egy ponttal haladta meg kedvenc csapatunkat, a play-off fele vezető utunk során, a szombati mérkőzés egy igen fontos mérföldkőnek bizonyulhat.

A Poli Iasi utódjaként szereplő csapat az eddigi meccsek során, egy igen ingadozó teljesítményt mutatott. A tavaly színre lépett Napoli, mentett meg csapatot a kieséstől, miután az együttes katasztrofálisan kezdte az szezont. Jelenleg a tabella 8. helyén állnak, 4 pontra az utolsó play-off helyezettől és csupán egy pozícióval, illetve egy ponttal megelőzve kedvenc csapatunkat. Az ingadozó teljesítményt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy miután vereséget szenvedtek otthonukban a kiesés ellen küzdő Concordia Chiajna-tól, a következő fordulóban ugyancsak hazai pályán legyőzték a szezon egyik legnagyobb meglepetését, a Pandurii csapatát. Ez az instabil játék még veszélyesebbé teszi ellenfelünket. Jelenleg egy igen kínos helyzetbe került az együttes edzője, mivel Nicoló Napoliról kiderült, hogy az edzői karrier mellett, igen szívesen foglalkozik online fogadásokkal is. Állítása szerint csupán kiskorú fia kedvéért regisztrált az online fogadóiroda honlapján, de ha mégis bűnösnek bizonyulna, akkor több mint 30.000 eurós pénzbírságot és két éves felfüggesztést is mérhetnek rá. Ez a kínos helyzet, talán a „mi malmunkra hajtja majd a vizet” és sikerül megszerezni mindhárom pontot ezen a fontos mérkőzésen. A jászvásári csapat legkiemelkedőbb és egyben legveszélyesebb játékosa a bosnyák Bojan Golubovic, aki 17 mérkőzés alatt 5 gólt szerezett csapatának és ellenünk is betalált a hálóba az előző mérkőzésen.

Kedvenc csapatunk, miután történelmi győzelmet aratott a Steaua ellen, aztán egy igen „érdekes” döntetlent játszott az Ilfov megyei Fc Voluntari vendégeként. Az „önkéntesek” már az első percekben betaláltak, majd a második félidő első részében kettőre növelték a gólok számát, de mint előző években is láthattuk (2014: CS Mioveni – Kolozsvári CFR 3-4) a Vasutas hátrányból is képes fordítani. A csapat berkeiben igen családias hangulat uralkodik, a héten Mario Camora és társai egy jótékonysági árverésen vettek részt, ahol az összegyűlt pénzt hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlották fel. Mint ellenfelünk esetében, a fellegvári együttes is egy igen ingadozó játékot mutatott az utóbbi néhány mérkőzésen, de talán ebben a csatában a jászvásári csapat ellen mi vagyunk az esélyesebbek. Dican Feri a Voluntari elleni mérkőzésen újra bebizonyította, hogy egy igen tehetséges szakember, jó meglátásai és cseréinek köszönhetően, kedvenc csapatunk legyőzte a bukaresti birkanyájat és pontot mentett az Ilfov megyei Voluntari ellen. Remélhetőleg a válogatott szünet alatt a keret tagjai kipihenték a felgyülemlett fáradságot és megújult erővel látnak neki a hátralevő mérkőzéseknek, hogy sok góllal és győzelemmel örvendeztessenek minket, szurkolókat.

A két csapat közötti mérkőzések szempontjából, a statisztikák azt árulják el, hogy az elmúlt évek során nem voltak unalmas mérkőzések ha a két együttes egymás ellen lépett pályára. Kedvenc csapatunk 3 győzelmet aratott, 2 vereséget szenvedett és ugyancsak kétszer döntetlent játszott a jászvásári csapat ellen (bajnokság, kupa és liga kupa). A számok azt bizonyítják, hogy az elmúlt években a Vasutas bizonyult sikeresebbnek a két klub közül. A kolozsvári együttes legnagyobb győzelme 2014 November 23-án jött össze, amikor a Gépész utcai stadionba, Miriuta Laci búcsúmérkőzésén, 4-0 arányban győzedelmeskedtek a jászvásáriak felett. A "legcsípősebb" vereség is 2014-ben történt, amikor a cserejátékosokkal felálló CFR, 4-2 arányban kapott ki, a liga kupa első első évében. 

 

Fontos mérkőzés lesz, mivel egy olyan csapat ellen lép pályára a kolozsvári CFR, aki ellenfele a play-off elérése érdekében folytatott harcában. Egy esetleges győzelemmel, illetve a három pont megszerzésesével, a Vasutas megelőzi jászvásári ellenfelét a tabellán és még közelebb kerül a play-off helyekhez. December 15-én újra a CSMS Iasi ellen lépünk majd pályára, de akkor a Román Kupában. 

 

(A mérkőzés szombaton 16:30 órakor kezdődik és a Digi Sport közvetíti!)

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!

(Doki)

 

Képek forrása: Riti József Attila, Pumukli-photo