Meccs előzetes: Fc Voluntari – Kolozsvári CFR

2015.11.06 20:41

 Holnap, azaz szombaton a Gépész utcai együttes az Ilfov megyei „önkéntesek” ellen lép pályára a román bajnokság 17. fordulójában. Kedvenc csapatunk, a bukaresti FCSB ellen aratott történelmi győzelem után, igen jó passzban van, így tiszta szívből reménykedhetünk, hogy haza hozzák a fiúk a három pontot.

A Dél-romániai együttes, az idei bajnokság 17 fordulója  alatt csupán 9 pontot tudott szerezni, így a tabella nem túl dicsőséges, utolsó előtti helyén táborozik. Habár az átigazolási időszakban sok pénzt költöttek tapasztalat játékosok vásárlására, a csapatkohézió még nem alakult ki, így nagyjából mindenkitől kikaptak, a gyenge játék és a tabellán elfoglalt utolsó előtti pozíció, arra késztette a csapat vezetőségét, hogy többször is edzőt váltsanak. Október 24 jeles ünneppé vált a klub számára, mivel ekkor sikerült először győzedelmeskedniük, rövid történelmük során, 1-0 arányban győzték le hazai pályán a „mocsár mélyére” süllyedt Petrolul csapatát. Az „önkéntesek” keretéhez tartozik, az egykori fellegvári kedvenc, de napjainkban közellenségnek számító Vasile Maftei is, aki minden egyes alkalmat megragad, hogy bosszút álljon csapatunkon, de ez eddig még szerencsére semmilyen formában nem sikerült. Az ilfov megyei csapat a román bajnokság első porondján a Dinamo stadionját használja, mivel a településen levő sportlétesítmény nem felel meg a Román Labdarúgó Szövetség előírásainak. Erdekességnek számít, hogy a kis település stadionja, amelyet a csapat a második osztályban használt, a jelenlegi román válogatott szövetségi kapitánya, Anghel Iordanescu nevét viseli.

Kedvenc csapatunk a Steaua ellen aratott történelmi győzelemmel magasra rakta a mércét, közel állunk a play-off mezőnyhöz és továbbra is várjuk a Nemzetközi Sportdöntőbíróság határozatát, amely vissza hozhatja azt az elkobzott 6 pontot. Az gépész utcai stadionban aratott győzelem után, a fiúk önbizalma a helyén van, így nagy esély van rá, hogy elhozzák mindhárom pontot Bukarestből.

A két csapat között eddig csupán egy összecsapásra került sor, amelyen a fellegvári együtt 2-0 arányban győzött. Petrucci és Paun góljaival, a Júliusi találkozó során mindhárom pont a kolozsvári csapatnál maradt, ekkor ért véget a voluntari együttes három mérkőzéses veretlenségi szériája is. A semmiből került elő ez a csapat és talán a Unirea Urziceni, Victoria Branesti és Fc Vaslui példáját követve, valakinek haszna származik belőle és miután megunta vagy pénzügyileg visszavonul, a csapat egyik napról a másikra megszűnik és a történelem ködös homályába merül.

 

(A mérkőzés szombaton 18:00 órakor kezdődik és a Digi Sport 1 közvetíti!)

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!

 

(Doki)