Meccs előzetes: Ceahlăul Piatra-Neamț vs Kolozsvári CFR

2015.02.21 22:57

            Hétfőn kezdődik a bajnokság második felvonása, a fellegvári együttes pedig  a Ceahlăul vendégeként léphet pályára. A napokban megváltozott tabella szerint, utolsó helyről vágunk neki a bajnokságnak és új célunk a bennmaradás lett.

 

            Természetesen túl korai túldramatizált, csöpögős véleményeket ecsetelgetni és már készülni a szombat délelőtti napfényes meccsekre, de szembe kell, nézzünk a realitással, be kell ismernünk, hogy ha az elkobzott pontok nem kerülnek vissza méltó tulajdonosukhoz, akkor igen nehéz lesz jövőben is a román labdarúgás legfelsőbb porondján mutatkozni. Mintha az istenek is ellenünk fordultak volna, nem elég, hogy levonták csapatunktól a 24 pontot – legnagyobb büntetés a román labdarúgás történetében -, megtiltották az igazolásokat is, mindezeket abban a szezonban, amikor összesen hat csapat búcsúzik az első osztálytól.

 

            Attól függetlenül, hogy a tabellán a piatra-neamti csapat három pozícióval és négy ponttal előzött meg, ebben a tragikus helyzetben is a KVSC az esélyesebb a három pont megszerzésért folytatott harcban. Télen a Ceahlăul igen jól mozgott az átigazolási időszakban, hét játékost és egy brazil edzőt igazoltak. Az együtteshez érkezett labdarúgók közül egyik sem kiemelkedő vagy rutinos játékos a román labdarúgásban, ezzel szemben hat játékos távozott, elnyomó többséggel közös megegyezés alapján szerződést bontottak. A transfermarkt.de szerint ellenfelünk rendelkezik pénzügyi szempontból legalacsonyabb értékű játékoskerettel a bajnokságban, legértékesebb játékosuk és egyben az együttes kapitánya Vlad Achim, aki jelenleg sérült és valószínűleg nem léphet pályára a hétfői mérkőzésen.

            A hétfői mérkőzésen újra bemutatkozik csapatunk régi és egyben új edzője, Eugen Trica. Az életbelépett igazolási korlátozás miatt a fellegvári együttes udvarába nem érkezett új játékos, habár a horvátországi edzőtáborban többen is pályára léptek a bordó-fehér színekben (A. Tânc, H. Crișan, B. Codorean, S. Arnăutu, F. Nascimento illetve C. Firțulescu). A jó hír az egészben az, hogy több alapjátékos, mint Tadé, Guima illetve Chanturia is visszatért a csapathoz, miután a vezetés benyújtotta és a bíróság elfogadta a csődeljárási kérelmet (* a csődeljárási folyamat során a bíróság egy vagyonfelügyelőt/csődgondnokot nevez ki a csapat élére, akinek egyik célja az adóságok törlesztése). A bajnokság második részére egy ütőképes kezdő tizenegyet még mindig pályára tudunk léptetni.

 

            A statisztikák a fellegvári együttes oldalán állnak, a két csapat a román bajnokság legfelső porondján 13 egymás elleni mérkőzést játszott, amelyből 10-et a vasutasok nyertek meg. A piatra-neamți csapat egyszer sem csalta ki a három pontot, csupán három döntetlennel büszkélkedhetnek. Az egymás elleni meccseken a kolozsvári CFR összesen 28 gólt lőtt ellenfelének és mindössze 9-et kapott. A legnagyobb győzelmünk az idei szezon első meccsére datálható, amikor idegenben, az akkor még Miriuță Laci által irányított brigád 4-0 arányú győzelmet aratott hazai pályán. Legtöbb gól a 2009/2010-es szezonban született, amikor a kolozsvári vasutasok 2-4 arányban győzedelmeskedtek idegenben, a leggólszegényebb mérkőzés pedig a 2007/2008-as szezonra datálható, amikor a két csapat 0-0-as döntetlent játszott a Ceahlăul otthonában. A legeredményesebb játékosunk az utóbbi két évben az egymás elleni mérkőzéseken Gregory Tadé, aki mindhárom mérkőzésen betalált, az idei bajnokság nyitómérkőzésen pedig duplázott is, így ő vezeti a Ceahlăul ellen lőtt gólok ranglistáját.

            A hétfői összecsapás egy igen kemény mérkőzésnek ígérkezik, amelyen mindkét csapat megpróbálja megszerezni az életben maradást jelentő három pontot. A keret, a statisztikák illetve a fogadóirodák szerint is a Kolozsvári Vasutas az esélyesebb csapat, ha megfelelő hozzáállást tanúsítanak a játékosok, nagy harc árán is be tudjuk szerezni a három pontot!

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!

(A mérkőzés hétfőn 18:00 órakor kezdődik és a digi sport 1 közvetíti)

 

(Doki)