Meccs előzetes: Kolozsvári CFR – Pandurii Târgu-Jiu

2015.02.28 11:53

    A bajnokság 19. fordulójában a Pandurii Târgu-Jiu csapatát fogadja otthonában a Kolozsvári Vasutas. A Ceahlăul ellen kiküzdött döntetlen után most már igazán nagy szükség lenne a három pontra, de a pandúrok igen kemény diónak ígérkeznek, az ifikkel feltöltött csapatunknak.

     A bajnokság előző fordulójában, a vasárnapi ellenfelünk hazai pályán vereséget szenvedett a több mint tíz mérkőzése veretlen CSU Craiova-tól, az Olténia derbijén. Habár a hazaiak a meccs elejétől a végéig irányították a játszmát, nem tudtak a hálóba találni. A téli átigazolási időszakban neves játékosokat igazoltak le vagy vettek kölcsönbe, olyan labdarúgók mint: Eric de Oliveira vagy Mihai Pintilii. A klub igencsak megerősödött, habár jelenleg a tabella 12. helyén állnak mégis a negyedik legértékesebb kerettel rendelkeznek a román labdarúgás első porondján. A transfermarkt.de szerint a csapat legértékesebb labdarúgója a kölcsönben játszó Mihai Pintilii, akit nem kevesebb, mint 2 millió euróra értékelnek. Az együttes gyenge pontja a fiatal és tapasztalatlan edző. Iordănescu Eduard, a jelenlegi román szövetségi kapitány fia, csupán nyolc mérkőzésen szerepelt vezetőedzőként, ebből hatszor a marosvásárhelyi FCM és kétszer a pandúrok kispadján. A CSU Craiova elleni vereséget is sokan a tapasztalatlan tréner számlájára írják.

    A Ceahlăul elleni döntetlen, de szemet nem gyönyörködtető mérkőzés után a fellegvári együttes egy igen nehéz mérkőzés elé néz. Az előző összecsapáson Eugen Trică, több ifi játékost is csatába küldött akik többé kevésbé megállták helyüket, sajnos Veres Szilárd piros lapja miatt csapatunk tíz emberrel volt kénytelen végig játszani a mérkőzést. Nem lehet megsaccolni, hogy a fellegvári edző kiket küldhet pályára a vasárnapi mérkőzésen, mivel nem lehet tudni, hogy ki maradt a keret tagja. Reményeink szerint olyan alapvető játékosok térnek vissza a keretbe eltiltás vagy sérülés után, mint Chanturia, Tiago Lopes illetve az Afrika Kupa után visszaérkező Férébory Doré. Florin Costea a hírek szerint nem volt hajlandó a szerződés újratárgyalására ezért nem kerül be a keretbe, habár sokak által vitatott labdarúgó, ebben a kegyetlen helyzetben nagy szüksége lenne a csapatnak rá.

    A statisztikák szerint a két csapat összesen 21 alkalommal játszott hivatalos mérkőzést egymás ellen, ebből tizenkilencszer a román bajnokságban és kétszer a kupában. A pandúrok 8 alkalommal, a fellegvári együttes ugyancsak 8-szor győzedelmeskedett és szerezte meg a három pontot. A két együttes között három alkalommal született döntetlen állás a 90 perc lejárta után. A román kupában a helyzet teljesen más, a Kolozsvári Vasutas mindkét mérkőzést 1-0 arányban nyerte meg. A bajnokság második fordulójában az akkor még Miriuță Laci által vezetett együttes gól nélküli döntetlent játszott Târgu-Jiu városában, a pandúrok ellen, miután a 39. percben „Szuper” Mario Felgueiras büntetőt hárított. A pandúrok legnagyobb győzelme a 2006/2007-es szezonra datálható, amikor 1-3 arányra győzedelmeskedtek a gépész utcai stadionban. Csapatunk legkategorikusabb győzelme a 2011/2012-es szezonban született, amikor hazai pályán 2-0 arányban diadalmaskodott. A jelenlegi tabella szerint a két csapat között 7 pont különbség van.

 

    A vasárnapi összecsapás egy igen kemény mérkőzésnek ígérkezik, nagy szükség lenne a három pontra, de egy döntetlen is fél sikernek számít. A fogadóirodák szerint a döntetlen a legesélyesebb forgatókönyv. Aki csak teheti a stadionból szurkoljon kedvenc csapatunknak, mivel legnagyobb szükség egy erős és összetartó szurkolótáborra van.

 

(A mérkőzés vasárnap 18:00 órakor kezdődik és a digi sport 1 közvetíti)

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!

(Doki)