A CFR 2002-es korosztálya jelentős nemzetközi tornát nyert meg Budapesten!

2013.08.18 20:15

A CFR 2002-es korosztálya jelentős nemzetközi tornát nyert meg Budapesten!

    A Kolozsvári CFR 2002-es korosztálya megnyerte a Budapesten augusztus 17-18. között megrendezett Future Cup elnevezésű nemzetközi tornát!

 

    A Future Cup Magyarország egyik legjelentősebb fiatal korosztályok számára megrendezett nemzetközi eseményévé nőtte ki magát az évek alatt a, hiszen a Budapest FC nemrég volt 5. alkalommal a házigazdája ennek a nívós sorozatnak! Mi sem jelzi jobban a kupa jelentőségét, valamint hírnevét, mint hogy az eddigi évek folyamán a budapesti tornán olyan klubok vettek részt, mint az FC Barcelona, a Fulham FC, a Hertha Berlin, vagy akár a Rapid Wien. Idén a Kolozsvári CFR fiatalok is megmérették magukat ezen az eseményen.

 

    Ahogyan az előző években, idén is színes volt a paletta a résztvevők tekintetében, nyolc országból érkezett 16 csapat a tornára. A Kolozsvári CFR fiataljai mellett a következő csapatok vettek részt: Fulham FC, FCZ Brno, Slovan Pozsony(Bratislava), Videoton FC, MSK Zilina, Sparta Praha, Rapid Wien, Sturm Graz, F Bate Boriszov, FC Hradec Krarové, FC Bars Vladikavkaz, FA Bratislava, FC Danut Coman, ACS Tampa Brassov és a házigazda FC Budapest.

    Az első nap a kolozsvári fiatalok az FC Hradec Kralove csapatával játszott 1:1-es döntetlent, majd az FA Pozsony(Bratislava) csapatával játszottak 2:2-es döntetlent. A harmadik mérkőzésen a csapat 1:0 arányú vereséget szenvedett az SK Strum Graz csapatától, aztán pedig 2:1 arányban győztek a fiatal bordó-fehérek az ACS Danut Coman ellen és 1:0-ra az FCZ Brno ellen, ezzel véget is értek az első nap eseményei.

 

    A második napra mindenki számára maradt még egy mérkőzés a csoportkörből, majd a helyosztókra is sor került. A csoportkor utolsó meccsén a Kolozsvári CFR-nek sikerült 1:0 arányban felülkerekednie a házigazda FC Budapest csapatán, ezzel tovább is jutottak a fiatalok és kvalifikálták magukat a legjobb 8 csapat közé!

 

     Az elődöntőbe való jutásért játszott mérkőzésen sikerült 1:0-ra megverni az FC Bars Vladikavkaz csapatát, az elődöntőben pedig egy igazi nagyvadat sikerült elejteniük a Vasutas-csapat egyik legfiatalabb generációjának, hiszen nem mást győztek le 0:0-ás rendes játékidőt követően 4:3-ra a büntetőpárbajban, mint a Fulham FC csapatát!

 

    A döntőben a bordó-fehér fiatalok az FC BATE Boriszov csapatával mérhették össze erejüket, akiket szintén 0:0-ás rendes játékidőt követően sikerült 2:1-re legyőzni a büntetőpárbajban. Az első díj mellett a gólkirályi cím is Kolozsvárra került, hiszen Haiduc Raul lőtte a torna legtöbb gólját!

 

    Ezúton is gratulálunk a fiataloknak, gyönyörű eredmény, a fiatalabb korosztályok egyre többször nyernek hazai és nemzetközi trófeákat, jó úton halad a Csapat jövője!

 

 

 

János