11/35 (0:0)

2015.02.25 12:39

            Olyan fura helyzet állt elő a Kolozsvári Vasutas háza táján, hogy nem tudjuk, hogy a bajnoki címért, vagy a kiesés ellen küzdünk. A Ceahlăul ellen elért egyetlen pont azonban egyik esetben sem jó nekünk.

 

       

            A számunkra kedvezőbb forgatókönyv az, hogy visszakapja a csapat az elkobzott 24 pontot a későbbiekben, így a fcsb hazai veresége jó lehetőséget teremthetett volna, hogy egy győzelemmel már csak hat pont legyen a hátrány az éllovas mögött, a második helyet pedig bebiztosítottuk volna általa. Ez nem így történt, 1 pontot sikerült szerezni a kieső helyen álló Ceahlăul otthonában, így nyolc pontra vagyunk az 1. pozíciótól, a Petrulul pedig megelőzött minket, így visszacsúsztunk a 3. helyre.

 

       

            Van kellemetlenebb forgatókönyv is azonban annál, hogy az első helyen és a dobogós pozíciókon agyalunk, hiszen, amennyiben a pontlevonás marad, utolsó helyen vagyunk. Minden pontnak hatalmas jelentősége van a kiesés ellen folyó harcban, egy másik hasonló helyzetben lévő csapat ellen nem engedhetünk meg döntetleneket magunknak. Ezzel az eredménnyel utolsó helyen állunk, 11 ponttal, 7 ponttal vagyunk a bennmaradást érő helyek mögött.

 

        Úgy vágtunk neki a meccsnek, hogy a CFR 3 vereség mellett 4-szer remizett és 10-szer győzött, 27 lőtt gól mellett csak tízet kaptunk. Az ellenfélnek is hasonló volt a gólkülönbsége, szám szerint 18, csak éppen mínuszban. 14 gólt rúgtak és 32-t kaptak.

 

 

       

        Ilyen statisztikák mellett egyértelműen KVSC győzelemre számíthattunk még úgy is, hogy a szünetben nagy nevek távozntak (pl. Szuper Mario és Rada), mások a fizetés-csökkentés miatti hercehurcák nyomán nem játszottak (Costea nem fogadta el az ajánlatot, Mincă még gondolkodik), Chanturia eltiltását töltötte, Lopes pedig sérült volt. Olyan nevekkel a pályán, mint Larie, Camora, Muniru, Deac, Jazvic, Jakolis, vagy Tadé mégsem kellene gondot okoznia egy Ceahlăul szintű csapatnak.

 

 

       

        Természetesen az elmélet és a gyakorlat között óriási különbség van, így 0:0-s döntetlen lett a vége. A saját posztján is rutintalan fiatal, a meccsen jobbszélső Veres Szilárdot kiszúrták nemcsak az ellenfelek, hanem a spori is, aki a 3. szabálytalansága után már a 2. sárgát kapta (érzésem szerint a második felmutatásánál túl szigorú volt). Fel a fejjel, reméljük, nemsokára újra a pályán láthatjuk a fiatal CFR nevelést! Épp ilyen játékosokra van szükségünk egy ilyen nehéz helyzetben (de nemcsak), akik tudják mi az a CFR, és küzdenek, hajtanak érte, nem pedig csak a fizetésüket várják, és az első adandó alkalommal továbbállnak akár valamelyik riválishoz is.

 

 

            Trică bátor volt, amikor Verest betette jobbhátvédnek, amely poszt Lopes sérülésével szabadul fel. Az edző nem változtatott a tőle megszokott 1-4-2-3-1-es kezdőfelálláson (Amadio - Veres, Larie, Ene, Camora – Muniru, Carp – Deac, Jazvic, Jakolis (Păun, 89’) – Tadé), így nem igazodott a keret gyengeségeihez, illetve erősségeihez (inkább első áll fenn jelen esetben), hanem a keretet igazította a kedvenc szisztémájához. Amíg ilyen nehéz helyzetben vagyunk a hétvédsorban, szerintem érdemes lenne kísérletezni is akkor, amikor kiesik egy láncszem, én személy szerint bármilyen 3 védős rendszert szívesen megnéznék, az emberanyag megvan hozzá - elől. A legjobb persze az lenne, ha a nemzetközi döntőbíróság feloldaná a CFR-t a szakciók alól, és egyenes utat kapna néhány jó kis igazolás.

 

            A vasutasok szinte végig 10 emberrel játszva is többet támadtak, több helyzetet alakítottak ki, a legnagyobb helyzet a gólkirályi címre törő Tadé előtt adódott, aki alig maradt le a labdáról a kapu előtt picivel Szilárd kiállítása előtt. Enétől is láthattunk egy élterős löketet, amivel szintén eldönthette volna a meccset, ha az ellenfél kapusa nem véd bravúrosan.  

 

 

        Ez a gólnélküli döntetlen nem jó számunkra, még úgy sem, hogy a 19. perctől 10 emberrel játszottunk. Ha bent akarunk maradni, az ilyen meccseket meg kell nyerni, ha az első helyre hajtunk, akkor is. Deac szerint csúnyán játszott mindkét csapat a rossz pályaminőségnek köszönhetően, úgyhogy a következő meccsen már gálázást várunk a minőségi fellegvári gyepen.

 

 

 

(J.)