A szerb FC Jagodina lesz a CFR ellenfele az Európa Liga 2. selejtezőkörében!

2014.06.23 16:21

    A mai nap folyamán Nyonban megtöénrt az Európa Liga 1. és 2. selejtezőkörének kisorsolása, a CFR csak a 2. körben csatlakozik, ahol kiemeltként várhatta a sorsolást.

 

          A sorsolás megtörtént, az ellenfél a szerb 1. osztályban szereplő FC Jagodina lesz. Az első mérkőzésre Kolozsváron kerül sor, a fellegvári stadionban július 17-én csapnak össze az ellenfelek, míg a visszavágó egy hét múlva, Jagodinában lesz.

 

        Az FC Jagodina csapatát 1919-ben alapították, a székhelye Jagodina városában található. Nagy eredménynek mondható, hogy az utóbbi szezonban megszerezték a szerb 1. osztály 3. helyét , hiszen csupán a 2007-08-as szezonban jutott fel először a csapat a szerbiai élvonalba. A jagodinai együttes a két nagyágyú, a Crvena Zvezda és a Partizan Belgrád mögött lemaradva szerezte meg a 3. helyzet a bajnokságban hatalmas harcban több másik csapattal. A csapat kék-narancssárga színekben játszik. 1962 óta szerepel a jelenlegi nevén a csapat, azelőtt több átnevezésen is keresztülment, az alapítási neve JSK Zora.

 

        A kék-narancssárga csapat stadionja 15000 férőhelyes. Kolozsvár és Jagodina között a legrövidebb útvonal 531 km autóúton, Gyulafehérvár-Déva irányából megközelítve a szerbiai várost, de a Nagyárad-Arad-Temesvár útvonalon sem sokkal nagyobb a távolság, ezen az útvonalon 544 km a távolság a két város között.


Az FC Jagoina 15000 férőhelyes stadionja

 

 

 

J.