A jég még mindig nem tört meg…

2015.03.20 18:18

        Medgyesen a délutáni napsütés beragyogta a “Fekete farkasok” stadionját, az időjárás nem nehezítette a játékot, de sajnos kedvenc együttesünk mégsem tudta megnyerni a mérkőzést, és csak egy ponttal tért haza. A tavaszi napsugarak sem tudták megolvasztani még a “csapat vastag jegét”, nem tudták megtörni a hat mérkőzés (a román kupát is beleszámítva) óta tartó nyeretlenségi sorozatot és az összecsapás gólnélküli döntetlennel végződött. 

        A hétközi fordulóban a fiúk a Gaz Metan csapatához utaztak, azzal a reménnyel, hogy most végre meglesz a győzelem, és a három pontot a zsebükben tudva készülhetnek majd az ennél is nehezebb vasárnapi mérkőzésre, a Petrolul ellen. A meccs csütörtökön délután négy órakor kezdődött, ahol a csapatok a következő összeállításban szerepeltek. 

 

        A Gaz Metan kezdőcsapata ez volt: Pleşca – Zaharia, Abrudan, Muth, Szilágyi – Elton Santos, Velazquez, Tahar, Curtean, Llullaku – Vitinho Medeiros 

A cserepadon pedig a következő játékosok ültek: Avram, Buzean, Figliomeni, Greab, Petre, Dan Roman, Visa

 

      Imádott csapatunknál a kapuban Mincă kapott helyet, aki az utóbbi mérkőzéseken kiváló teljesítményt nyújtott, így nem volt kérdés, hogy ő jut lehetőséghez. A védelem jobb szélén Jakolis játszott, aki már több meccsen támadó középpályás létére ezt a posztot tölti be. A védelem közepén a Viitorul ellen megsérült Larie kezdett, akit sikerült összedrótozni, mellette a védelem tengelyében a fiatal Ene védekezett, a védelem bal szélén pedig az “örökös” Camora harcolt. 

 

        A középpályán Muniru helyett a visszacsábított Petrucci próbálta a támadásokat lassítani, illetve mellette Szilárd figyelt a bepasszolt labdákra. Előttük pedig a támadásokat segítve a jobb szélen és középen, felváltva Chanturia és Deac rohamozott, másik felől Păun kapott lehetőséget Trică mestertől. Az egy szem csatárunk pedig Tade volt. A padon helyet kapott: Amadio, Tiago Lopes, Jazvic, Dore, Negruţ, és a kétfiatal Cubleşan és Kereki.

         Ahogy várhattuk egyik csapat sem ugrott egyből a másik nyakának, ezért az első 22 percben inkább óvatos focit láthattunk, miközben a 17. percben az ellenfél játékosa Curtean kapott sárga lapot. A 23. percben adódott talán a első nagy helyzet, amikor Mincă egy bravúros védéssel mentette meg a csapatot a góltól. A 32. percig kellett várni az újabb akcióért, amikor Păun lőtt a kapu mellé. 

 

        A Gaz Metan támadásait legtöbbször a balszélen próbálta felvezetni, de Jakolis és a mindig vissza szaladó Deac ügyesen oldották meg a védekezést. A 35. percben újból Păun előtt adódott lehetőség, hogy gólt szerezzen, amikor egy csúnya védőhiba után Tade lepasszolta a labdát, azonban Păun a kapu fölé lőtte a játékszert. 

 

        A 39. percben egy szép akció után Deák a hálóba jutatta a labdát, de mint kiderült lesen volt, így maradt a döntetlen. Egy perccel később a 40. percben újból Deac került akcióba, elesett az ellenfél tizenhatosán belül, de a bukaresti Marius Avram sípja néma maradt. Nincs tizenegyes. Az első 45 perc letelt, a játékvezető nem húzott rá egyetlen perc hosszabbítást sem, így a fiúk mehettek egy kicsit pihenni.

 

       Az első félidő legjobbja és a csapat motorja csapatkapitányunk volt, aki több beadással is próbálkozott, de sajnos egyik sem volt pontos, többször hámozta át magát a védelmen, de az utolsó passz, az utolsó mozdulat sohasem úgy sikerült, ahogy ő szeretette volna.

 

        A második félidő két cserével kezdődött. Dan Matei két új, friss játékost küldött be a 46. percben, hogy hátha egy kicsit felrázzák a csapat játékát. Curtean helyére érkezett Petre, valamint Roman, Llullakut váltotta. A 49. percig kellett várni a második félidő első nagy helyzetére, amikor az ellenfél a balszélről betörve próbálta bevenni Mincă kapus hálóját, de nem sikerült. 

 

        Az 50. percben Tade került nagyszerű lehetőség elő, de csak a kapu mellé tudott lőni. Az ezt következő gólhelyzet talán az ellenfél egyik legnagyobb helyzete volt egy szép támadás után, amikor Vitinho Medeiros labdát kapott és rávezethette volna a kapura, de ő a lövést választotta. A kapu mellé is rúgta. Az 55. percben középső védőnk Laria kapott sárgalapot, mivel a játékvezető szerint túl agresszívan fejelt bele az ellenfél fejébe. 

 

        Az 56. percben a “Farkasok” következtek a szabadrúgással, a labda a tizenhatoson belülre került, s egy Gaz Metan játékos el is esett, de a bíró nem fújta be a tizenegyest. De rá három percre a mérkőzés 59. percében a játékvezető úgy döntött, hogy büntetőt ad a Medgyesnek, mivel szerinte Mincă boksz tudását is elővéve kiütötte egyik ellenfelét. A játékvezető pedig ezt a kiütést a 60. percben egy sárga lappal meg is honorálta.  

 

        A 61. percben azonban Mincă kijavította hibáját és kivédte a borzasztóan rosszul rúgott Tahar tizenegyesét, mellyel ugye a későbbiekben kiderült, megszerezte csapatának az egy pontot. A 63. percben Trică edző is változtatásra szánta el magát és a sokat cselező Chanturia helyet a “hóri-horgas” Dore-t külde pályára. A 72. percben az újonnan beállt Dore próbálkozott a tizenhatos sarkáról, de gyenge lövése elgurult a bal kapufa mellett. 

 

        Az összecsapás 73. percében Dan Matei kihasználva utolsó cserelehetőségét beküldte a pályára Figliomenit Vitinho Mederios helyére, remélve, hogy ő majd betalál az ellenfél kapujába. A pálya minősége nem volt a legjobb, mivel a játékosok több alkalommal is elcsúsztak, s ezzel átadták a játékszert az ellenfélnek. 

 

        A 75. percben Deac szabadrúgása szállt a Gaz Metan tizenhatosa felé, de csak az ellenfél fejét találta meg. A meccs 76. percében egy újabb helyzet maradt ki a medgyesieknél, Elton fölé is mellé is rúgta a labdát. Egy szép összjáték, passzolgatás után a 78. percben Szilárd hozta el a labdát, egy gyönyörű szólót bemutatva, majd passzolt Dorenak, aki tanácstalanul állva végül lepasszolta Tadenak a bőrgolyót, de Tadé lesen volt, így ez a helyzet is csak helyzet maradt. 

 

        Egy percre rá már a “Fekete Farkasok” veszélyeztettek, de végül nem lett gól, a kapu mellé fejeltek. Szinten a 80. percben már a másik oldalon Dore egy-két szép csele után lövésre vállalkozott, de ez is mint a többi gyengére sikerült és mellé ment. A 84. percben volt a Gaz Metan utolsó helyzete, amikor egy balszéli beadás után egy medgyesi játékos fejéről csak a kapu mellé szállt a játékszer. 

 

        Letelt a 90 perc, a játékvezető 3 perc hosszabbítást rendelt el. A 91. percben Tade helyet pályára lépett Jazvic, akinek csak annyi jutott, hogy kiharcolt egy szögletet, mely a KVSC utolsó helyzete lett. Letelt a 3 perc hosszabbítás is, a bukaresti bíró belefújt a sípjába és az összecsapás gól nélküli döntetlennel zárult.

         Az eredmenyek.com szerint 51 százalékban birtokoltuk a labdát, Medgyes 49 százalékban. 10 alkalommal rúgtunk kapura, melyből 3 találta el a kaput, 7 pedig vagy fölé vagy mellé ment. A Gaz Metan sem volt sokkal jobb nálunk, hiszen ők is 10-szer próbálkoztak, ebből 4 kaput talált 6 pedig mellé vagy fölé szállt. 

 

       Összesen a mérkőzésen 39 szabadrúgást ítélt meg a játékvezető, 19-et nekünk 20-at pedig az ellenfélnek. 11 szöglet volt a meccsen, melyből 5 a mienk, 6 az övéké. 77 bedobásra került sor, melyben mi győztünk 47-el, a medgyesi fiúk pedig 30 alkalommal játszották meg a labdát kézzel, leszámítva a kezezéséket. Mincă kapus 4-szer hárított, míg a túl oldalon 3-szor kellett védenie Pleşcanak. A bíró három sárga lapot osztott ki, melyet 2-1 arányban mi nyertünk meg. 

 

       Trică fiai a támadásokat a széleken próbálták inkább vezetni, s onnan betörve az ellenfél tizenhatosára gólt szerezni, vagy éppen beadásokkal veszélyeztetni a kaput. Az első félidőben a jobb szél volt aktívabb, de a második félidőben Camora fennebb merészkedésével a bal szél is megelevenedett. De sajnos ez sem volt elég, hogy győzelmet arassunk, így az egy pontnak köszönhetően nem 11 pontunk van a tabellán, hanem 12, de még mindig az utolsó helyen állunk, és egyre kilátástalanabb a helyzet. A Gaz Metan ennek az egy pontnak köszönhetően egy helyet előbbre jött, megelőzve az “u-t”, de még mindig a kieső zónában vannak. 

 

        Nem tudjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok, de nem szabad feladnunk. Ahogy szokták mondani “a remény hal meg utoljára.” Támogatni kell a játékosokat ebben a nehéz helyzetben. Legyünk igazi szurkolók és tartsunk ki kedvenc együttesünk mellett. És hálás köszönet mindazoknak, akik ellátogattak Medgyesre és buzdították a fiúkat. A hét ezres stadionban a “Hai CFR” rigmusokat szépen lehetett hallani. 

 

        Fel a fejjel, és ne felejtsük, vasárnap újból mérkőzés van, itthon játszunk a Petrolul ellen. Mindenkinek ott a helye. Menjünk és támogassuk imádott csapatunkat.

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk!

 

Képek forrása: ştiridesport.ro

 

(SzCs)