A CFR ifik megnyerték a kolozsvári miniderbit - interjú Kalló Róberttel, a győztes gól szerzőjével

2014.03.24 15:54

    Szombaton (március 22.) került sor a Kolozs megyei C 1 nevű ifibajnokság derbijére, ahol a CFR 1:0 arányban győzni tudott a városi rivális u otthonábán. A szokottnál is nagyobb várakozás előzte meg ezt a mérközést, hiszen csupán két nappal a nagy csapatok összecsapása előtt került rá sor, miniderbiként beszéltek erről a meccsről.

 

      Az nagyrészt 1999-ben született ifjú vasutasok (a keretből két 2000-ben született, fiatalabb játékos is van) a bordó-fehér várakozásoknak megfelelően sikerült legyőzniük a városi riválist. A szoros mérkőzésen csupán egy gól esett, szerencsére a fekete-fehérek hálójába, így 1:0 arányban győzni tudtak a CFR ifik. Az egész csapat nagyszerűen teljesített, a győztes gólt pedig a kolozsvári Kalló Róbert szerezte, akit sikerült meginterjúvolni, aki nagyon örül a győztesgólnak, ám a csapat is nagyon fontos számára, amely lehetőséget nyújtott számára, hogy megszerezze ezt a fontos gólt.

 

Szia!
Először is gratulálok a szombati, városi derbin szerzett gólodhoz és az egész szezonhoz is, amely mind számodra, mind az egész csapat számára tökéletesnek mondható az eddigiek alapján!

Szia! Nagyon koszonom es remelem hogy tovabbra is fejlodok es valahova feljutok!



Mondanál néhány szót magadról (hányadikos vagy, melyik iskolába jársz, stb.)?
Kallo Mihai Robert vagyok , 1999 aprilis 6-an szulettem,Brassai Samuel elmeleti Liceum tanuloja vagyok,CFR-nel focizok es boldog eletem van!


Ugye azért az edzések, meccsek és utazások mellett marad idő a tanulásra is?
Igen,mindig marad idom tanulasra de nem annyira sok es azt a szabadidot focin kivul teljesen kihasznalom ahhoz hogy tanuljak es egyeb dolgokat vegrehajtsak.


Szombaton megmérkőztetek az u fiataljaival, akiken sikerült 1:0 arányban felülkerekedni, te szerezted a győztes gólt. Sok gratulációt kaptál/kaptatok már azóta?
Igen,minden ismerosom megdicsert,nagyon boldog vagyok hogy segithettem a csapatomnak es szerintem nelkule nem jutottam volna ide mivel a csapatunk az nagyon osszetarto es egyut mukodunk.A csapatom nelkul aki a hatam mogott volt nem jutottam volna idaig szoval megkoszonom nekuk is mindig amikor sikert hozok!


Milyen érzés győztes gólt szerezni a városi derbin? Jobban örülsz egy u ellen szerzett találatnak, mintha egy más csapatnak szereztél volna gólt?
Hat egy fontos szemelynek tartom magam akkor amikor en nyerem meg a meccset.Minden golomert orvendek de U ellen egy fontosabb dolog golt rugni..egy megtiszteles..es ez engem megerosit es ambiciot hoz nekem.


A sajtóban mini-derbiként beszéltek erről a találkozóról, hiszen a nagy csapatok hétfőn mérik össze erejüket. Emiatt a sajtó is szép számmal kint volt, ahogy a szurkolók is nagyobb figyelmet szenteltek ennek a meccsnek. Volt rajtatok emiatt plusz nyomás?
Igenis volt rajtunk plusz nyomas mivel azt akarjuk hogy nyerjunk az U ellen mindig es emiatt dolgoznunk kell.Es eddig sikerult megnyerni,varjuk a hetfoi meccset ahol remeljuk CFR nyer!


Kalló Róbert góljával vezet a CFR a fekete-fehérek ellen! 

kép forrása: TribunaCFR

 

Az ifi korosztályokban mennyire jelentkezik a rivalizálás és az ellentét a két csapat játékosai között?

A rivalizalas mindigis nagy volt mivel a varos derbyje a 2 csapat kozott zajlik le mindig es a ket csapat kozott nagy az ellentet mivel mindenki azt akarja hogy sajat csapatja nyerjen.

Ha jól számolom, ez volt a 11. gólod a szezonban és tartod a 2. helyedet a házi góllövőlistán, a Kolozs megyei ifi bajnokságok C 1-es csoportjában. Az egész csapat nagyon szépen termel, a csoport messze legtöbb gólját szerezte a CFR, hiszen 69-szer örülhetett, miközben csak egyet kapott (ami a legkevesebb a csoportban). Ezzel a nagyon szép gólkülönbséget természetesen a tabellát is vezetitek. Az u eddig szorosan a CFR sarkában volt, de ezáltal lemaradtak és csak a Torda csapata van a nyakatokban. Mi a véleményed, a CFR és a Torda között dől majd el a csoport első helyének sorsa, vagy már a tordaiaknak sem adsz esélyt az első helyre?

Ugy gondolom van eselyuk de nem annyira mint nekunk..A mi csapatunk van favorizalva es nagyon biztosak vagyunk magunkban es a legkomolyabban fogjuk venni a torda elleni meccset..remeljuk hogy nyerunk es nyugodtan fogjuk lezarni ezt a bajnoksagot
 


Rajtatok kívül a fiatalabb CFR ifik a D 2 és E 2 csoportokban is vezetik a tabellát, így 3 csoportban is mi állunk az első helyen! A D 1-es csoportban 2. helyen vannak a CFR-es fiatalok, az E 1-es csoportban játszók 5. helyen állnak, míg a C 2-ben játszók a 6. helyen állnak. Összességében jól áll a CFR, három csoport tabelláját is vezeti. Figyelemmel követed/követitek a többi CFR ifi eredményeit, helyezését, esetleg meg is nézitek a meccseiket néha, amikor van erre lehetőség?
Igen, amikor jut ra idonk megnezzuk oket es mindig a legjobbat kivanjuk minden CFR csapatanak


Mivel 1999-es születésű vagy, így a következő szezonban már gondolom nem a C 1 csoportban játszol, a te korosztályod számára melyik a következő lépcsőfok?
Oszinten nemtudom elmondani hogy melyik lesz a kovetkezo lepcsofok de errol azt tudom mondani hogy mindig kiadjuk a legjobbat magunkbol es minden meccset utolso percig lejatszuk!


A nagyrészt '99-ben született CFR ifik!

 

 

A jelenlegi csapattársaiddal jól megértitek egymást? Összeszokott csoportot alkottok?
Minden csapattarsunk nagyon kozel al egymashoz es olyanok vagyunk mint egy csalad:Egyut joban-rosszban!


Más megyék legjobbjaival mikor lesz alkalmatok legközelebb játszani? Esetleg valamilyen nemzetközi szintű kupa lesz a közeljövőben?
Most a bajnoksagra gondolunk csak , ezek utan mar valahova feljebb celzunk de eloszor a bajnoksagon is tulkell lenni..nemtudom elmondani mikor lesz alkalmunk mas megye legjobbjaival jatszani..


Szeretnél a későbbiekben majd a nagy csapat játékosa lenni és ott folytatni a gólvágást?
Szeretnek a nagycsapat jatekosa lenni mivel ezt szeretnem folytatni es ez szamomra nagyon fontos lepes lenne , a jovomet biztositanam!


Hogyan vélekedsz az olyan játékosokról, akik a CFR ifik közül nőttek fel a nagy csapathoz és kerültek be a keretbe, majd pedig pályára is léptek a nagy csapat mezében (pl. Sergiu Buș, Sergiu Negruț, Alexandru Păun, stb.) Követendő példaként tekintesz az eddigi pályafutásukra?

Az hogy a CFR nagy csapataban feljutni es ott palyara is lepni az egy nagy lepes es ehhez a legjobbak koze kell tartozni.Igen peldakent veszem oket mivel az ok utjukat kovetni akarom es oda akarok jutni en is!

Ki a kedvenc CFR játékosod azok közül, akik megfordultak a sok év alatt a csapatnál? És a jelenlegi keretből?

2 kedvenc jatekosom van a CFRnel:Modou Sougou es Denilson Gabionetta,imadom oket kovetni mikozben focimecset zajlanak le.

A külföldi focit figyelemmel követed? Onnan van esetleg kedvenc játékosod?
A kulfoldi focit is figyelem,persze kedvenc jatekosom is van:Ronaldo,mivel olyan stilusom van nekem is es nagyon jo jatekos, aki sokat dolgozik ahhoz hogy megszerezze azt ami neki kell.


Ki szoktatok járni a többi ifivel a CFR hazai meccseire? És a holnapi városi derbin ott lesztek?

Majdnem minden CFR meccseire megyunk es holnapis ottleszunk!



Köszönöm az interjút és további sok sikert és rengeteg gólt és trófeát kívánok a pályafutásod folyamán! Reméljük, nemsokára a nagy csapatban is láthatunk!
 

 

 

J.