A balszél réme

2015.03.13 18:24

        Védekezik, támad, bead, gólt szerez, talán a legtöbbet szalad. Harcol a végsőkig, mindent belead, hogy jó eredménnyel nyerjen a csapat. Ösztönzi társait, ha az a nyerés ára, ki lehet hát ez, nem más, mint Camora.

        Mário Jorge Malino Paulino, ismertebb nevén Camora, csapatunk balhátvédje és oszlopos tagja. 1986 szeptember. 21.–én született Portugáliában, Samora Correia városában. 1,78 m magas, eredeti posztja szélső középpályás, de csapatunkban balhátvédet játszik, ahol elképesztő munkát végez minden mérkőzésen. 

 

        Profi pályafutását 2006-ban kezdte, amikor a Beira-Mar csapata leigazolta, így a portugál másodosztályban játszhatott. 2008-ig erősítette a Beira-Mar csapatát, ahol 23 mérkőzést játszott és 2 gólt szerzett. Persze hozzá kell tennünk, hogy 2007-ben a Beira-Mar kölcsönadta a Pampilhosa csapatának, ahol 10 mérkőzésen kapott szerepet és 2 gólt is rúgott. 

 

        2008 nyarán az első osztályban szereplő Naval együttese felfigyelt rá és szerződést ajánlott neki. Debütáló meccsére 2009 február. 15.-ig kellett várnia, ekkor a C.D. Trofense elleni 2-2 döntetlen záró mérkőzésen 30 percet töltött a pályán. 2011-ben a Naval visszaesett a másodosztályba és Camora úgy döntött, hogy Kolozsvárra költözik és ezzel csatlakozik honfitársaihoz imádott csapatunknál. Milyen jól döntött!

        2011 óta pedig egy meghatározó személyisége lett csapatunknak. Többször játszott a középpályán, de talán a legjobban még is a védelem bal oldalán érzi magát. 101 mérkőzésen játszott a csapatban és 2 gólt szerzett. 2011 óta még egyszer sem volt kölcsönben és azok a játékosok közé tartozik, akik már több éve csapatunkat erősítik. Az idei szezonban a 20 bajnoki mérkőzésről csak egy alkalommal hiányzott és csak egy alkalommal cserélték le, ez bizonyítja azt, hogy egy fontos láncszeme az együttesnek. 

 

        A szurkolók egyik kedvence, de ez érthető is. Nagyon sok mérkőzés után mezét a szurkolók közé dobja, mindig megköszöni a támogatást és ha akár az utcán találkozol vele, mindig szívesen fényképezkedik és kíváncsian fogadja a feléje halmozott kérdéseket, melyekre megpróbál válaszolni. Egy barátságos és kedves személyiség, aki imádja a szurkolókat.

 

        A pályán persze nem mindig lehet kedves az ember, sokszor odaszól az ellenfélnek, persze jogosan, de csapattársainak is, bátorítva őket, hogy szedjék össze magukat. Becsúszásaival, tisztázó fejeseivel a csatárok réme, akik mindig mérgelődnek, hogy a bal szél bevehetetlen. Megőrjítő cseleivel és félelmetes beadásaival pedig a védők réme, akik sokszor saját magukat körbe szaladva keresik a labdát, holott a játékszer már rég a tizenhatoson belül van Camora révén. 

        Az öltözőben is mindig próbál jó hangulatot teremteni, sokszor megvicceli csapattársait. A fiatal játékosokra is odafigyel, támogatja őket, ellátja jó tanácsokkal. A csapat egyik legfontosabb tagja és reméljük, hogy még sok ideig az is marad. Reméljük, hogy még sok mérkőzésen látjuk becsúszni meg cselezni a balszélen, és még sokszor találkozhatunk vele a Fellegváron, a Pólusban, vagy akár az utcán. Maradj még sokáig nálunk!

 

Hajrá KVSC! Hajrá fiúk! Hajrá Camora!

 

Forrás:   Wikipédia    

Képek forrása: Wikipédia

 

(SzCs)